12 нояб. 2019 г., 08:01  

Този дъжд... 

  Поэзия » Другая
607 5 5

От този дъжд подгизнала душата е,

и този дъжд по мислите пълзи.

Сред този дъжд, усетих - свободата е,

което мене може да спаси.

 

От този дъжд напиха се баирите

и този дъжд попи със звуци в мен.

Сред този дъжд залязват панаирите

на цветна есен в спомен наслоен.

 

От този дъжд заплакаха дихания

и този дъжд мъглата раздроби.

Сред този дъжд, роден от покаяния,

със едри капки черното изми!

 

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??