3 сент. 2010 г., 19:56

Този кръг е бил... права 

  Поэзия » Философская
981 2 25

ТОЗИ КРЪГ Е БИЛ...ПРАВА

 

Вчера счупих кръга си-

оня кръг омагьосан,

в който целиш мига си,

ала все си на косъм.

 

Стана тъй, без да искам.

Просто в миг се събудих

и очите не стисках,

а се питах с почуда:

 

„Уж нормална, съм, здрава...

Де съм гледала, Боже?

Този кръг бил е ...права!

Право в Ада е водел...“

 

Днес с мига кафе пия

и с усмивка му смигам.

Цел ли искаш?..Цели я!

Аз бях вчера.Днес-стига.

 

Ако утре живея,

искам пак да съм днешна-

и на сън да не смея

да се целя в безгрешност! 

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??