"Трафикът на хора е световен проблем и много доходоносен престъпен бизнес. За по-голяма част от обществото този проблем звучи нереален или далечен от тях, но истината е, че това е една от най-големите опасности в България и света!"
Трафик на жени
Подходът - един! Жертвите - случайни,
въвлечени в човешката престъпна сфера,
реалността, жестока, криеща тайни,
една от които е трафикът на хора.
Жените - милиони! Лъжата- промяна
за съществуване в по-добър и светъл свят,
резултатът - животи, съсипани в замяна,
и съдби, белязани завинаги със черен цвят.
Картината - страшна! Неописуемо унижение,
насилие и посегателство срещу много жени,
всекидневието - мрачно, борба за спасение,
с милиони страдания и болки незаслужени.
Ужасът! Ръце, наранени и надрани,
от опитите за защита, а те са безброй,
тела безпомощни, обсипани с рани,
рани от нанесен тежък телесен побой.
Спомени няма! Завинаги и трайно заличени
от безпомощност, лишения и зверски глад,
милиони красиви лица, обезличени,
а истината една: няма връщане назад.
Проблемът - поставен! Нараснал и световен,
под ударите му попаднали милиони жени,
бизнесът - разпространен, престъпен,
а вярата, че с общи усилия ще спрем тези злини!
© fervor Все права защищены