5 мар. 2008 г., 21:21

TRAVIAN 

  Поэзия
782 0 1
TRAVIAN

Извадих заселник с усмивка голяма.
Изпратих го да търси желаната земя.
Но стигайки до нея каза:
- Не мога сам, дайте ми храна!

Изпълних желанието му - пратих му кервани злато и храна.
Умислено се върна и ми промълви:
- Това бе тъпичка шега...

Изгря нощта, загасна ден,
усетих студ във мястото до мен...
щом на заранта усетих топлината,
се светнах к'ва била храната.

Изпратих ги всички и с радостни подскоци
намериха си те дори земя с бистричко поточе.
И всеки ден при тях сега все нови идват
и в приказката нова в миг политват.

© Иван Радев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??