Трепет
Някой свири на китара
и приглася с топъл глас,
а душата се разтваря
да политне в този час,
нависоко след мечтите
с нежния китарен звън,
а усмихнати звездите
греят от небето вън.
Вечер тиха и красива
се заслушва в песента,
дето с трепет се излива –
прави по-добър света.
Кой ли свири на китара
в късния вечерен час?
А душата се разтваря
от вълнуващия глас.
© Ани Иванова Все права защищены