2 мар. 2022 г., 20:07  

Трети март 

  Поэзия » Гражданская
266 0 0

Вие паднахте за свободата,

о, храбри руски братя!

Потисникът беше сразен,

а нашият народ - спасен.

Спечелихте победи блестящи

против деспотите гнетящи.

Хората клети, онеправдани,

що проляха сълзи насъбрани,

с кръвта от хилядите рани

избавихте от жесток тиран,

възпя ви великият поет Иван,

нашият патриарх литературен,

че общият враг бе катурен

и народът да забрави няма

вашата мъжественост голяма!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??