20 апр. 2010 г., 21:34

Тревата 

  Поэзия » Другая
466 0 2

Тревата умира, предсмъртно зелена.

Обречено ляга във прави редици.

Плътта ù  косата, така настървена,

захапва. И литват уплашени птици.

 

Тревата се моли. Но кой да я чуе...

със длани ни маха за поздрав последен.

Платната небесни вятърът дуе

и хоризонтът е гузно приведен.

 

До вчера тревата ни милваше леко.

Лежахме във нейните скути смирени.

Нозете ни боси зелена пътека 

във нея чертаеха тъй вдъхновени.

 

Тревата умира. Прощално ухае.

Дъхът ù предсмъртен така ни опива.

Спокойна и мъдра, природата знае

дори във смъртта си да бъде красива. 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??