18 мая 2020 г., 00:30

Тревожни мисли 

  Поэзия » Другая
449 0 0

 

Тревожни мисли

 

Битието наше

страшно ме тревожи!...

Със жени и вино

и с разбити чаши –

на́дали ще може

дълго да живеем!...

 

В този Свят май трябва

и нещо да засеем!...

 

Та когато утре

във Небитието

минем:

да остане ведро,

весело небето...

 

И със  поздрав ласкав и

скъп от дните наши –

нацъфтели праскови,

а не разбити чаши...

 

1982.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??