12 окт. 2023 г., 13:55  

Три минути 

  Поэзия » Философская
199 5 10

ТРИ МИНУТИ

Стана късно и смрачи.
Тишината се разлива.
Трябваше ли да мълчиш,
че от утре си отиваш?

Сякаш есенно море –
люшка сребърни талази
листопад, от студ взривен,
над стишените оврази.

Бързи стъпки в чужд квартал,
тропване на сънна порта.
Тук за кратко си живял –
три минути е животът.

Първата – да се родиш,
втората – да те намеря.
Трета – да ти драсна стих,
без да се сбогувам вчера.
 

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??