16 мая 2021 г., 11:31

Три октави на раздялата 

  Поэзия » Любовная
323 5 9

ТРИ ОКТАВИ НА РАЗДЯЛАТА

 

Добре е да си тръгнеш много бързо.

Сбогуването нищо не променя.

Не искам на изпращане да зъзна –

за плач едва ли ще остане време.

 

Така ще бъде по-почтено някак.

Аз няма да те моля да се върнеш.

Стоманено резе ще хлопне мракът.

Воал от тишина ще ме обгърне.

 

Премислях дълго – времето изтече.

Билетът за пътуване е купен.

Край мен е хладно и е късна вечер

и само горести у мен се трупат.

 

По-сетне може всичко да изчистя –

душата си – от евтини надежди,

сърцето си – от тръни и от липси,

очите – от измамно късогледство.

 

А ти върви – платила съм и с лихви

за слабостта си – дрипава хоругва.

Бъди рахат – предавам се без битка.

А за любов такава – не воювам!

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??