5 авг. 2012 г., 13:14

Триптих за двама - ІІІ Свобода 

  Поэзия
510 0 2

ІІІ СВОБОДА

 

Твърде късно разбрах,

че обичах

някакъв измислен мъж.

Вече зная – объркала съм

жълтото жито с ръждивата ръж.

Не си добър, не си мъдър.

Не си... Не си...

Не си онзи, от мойте мечти.

Иди си и ме измисли такава,

каквато ме искаш...

Покорна? Безлична? Спокойна...

Прилична на цвете без корен...

Изсъхнало цвете, почти без душа,

във ваза с малко вода...

Аз те изтрих от живота си,

удавих те в твойта река

от безразличие и грозни слова.

Преплувах я.

Вече съм на брега.

Прегръщам свободата.

© Надежда Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??