23 мая 2010 г., 20:15

Триптих за словото 

  Поэзия » Гражданская
423 0 3

ТРИПТИХ ЗА СЛОВОТО

 

х

 

 

Както мадоната

храни с кърмата си

малкото тяло,

 

както слънцето

сгрява земята

след зима сурова,

 

тъй и словата

душата изправят,

когато е слаба,

 

за да литне отново.

 

хх

 

За Бога,

не си правете демокрациите

от болката

на нашето майчино слово,

господа и дами,

навлечени

в дрипи от власт и омраза,

в своите хилави речи,

в псевдожурналите си,

в душите си празни –

засрамете се и

не си правете демокрациите

от болката на нашето

българско слово!

 

ххх

 

Че вятърът

пъпка разпъпва и

радост след мъката носи,

но вятър и

облаци смъква,

и шиба с жестока ръка.

 

И често,

изпратен във Пъкъла,

езикът на хората прости

от Рая се връща и

вярата храни

с кърмата на топли слова.

 

Сам Господ стои и се кръсти,

и целува с треперещи устни

свещените пръсти

на народната свята ръка.

 

Честит празник!

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??