18 авг. 2013 г., 20:33

Трудът край няма 

  Поэзия » Философская
365 0 3

Бездействието прави силата бледа,

докато минават минутите безспир,

а казано е, че без борба няма победа

и без положени усилия няма келепир.

 

Изразходвани са годините отминали

в усърдна работа, малко пари, умора.

Останали последни сили, почти загинали,

но още запазени от трудолюбивите хора.

 

Трудът в живота е длъжност голяма,

затова сезонът му никога край няма...

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??