Трябва
Трябва да има някой, който да става рано,
да вдига Слънцето и да пладнува с потта си,
някой сам да паркира колата на залеза
и да приспива с всички дертове във съня.
Някой, който да чука камъни с лудите
и да сърба на умните изисканата попара,
някой в тълпата – от тези невидимите,
дето ги подминават като закрита гара.
Някой, който виновен е даже когато
е чист, по неписаните закони на съвестта,
някой, който обира пешкира само защото
просто Иван е, или просто „защото така !“…
Даже денят да започва с виц новините,
лошото винаги знае когo да причака,
пак има кой да направи с тяло прикритие,
и да запази от уроки нечия стряха.
Само се моля за здраве в сивите делници
и нека Господ закриля напуканата душа...
Как иначе ще пълня гърлата на гладните
и как ще раздавам за сливи добро на света.
Трябва…
© Иван Все права защищены
Трябва...