14 ene 2015, 7:45

Трябва 

  Poesía
525 0 1

 

Трябва

 

Трябва да има някой, който да става рано,

да вдига Слънцето и да пладнува с потта си,

някой сам да паркира колата на залеза

и да приспива с всички дертове във съня.

 

Някой, който да чука камъни с лудите

и да сърба на умните изисканата попара,

някой в тълпата – от тези невидимите,

дето ги подминават като закрита гара.

 

Някой, който  виновен е даже когато

е чист, по неписаните закони на съвестта,

някой, който обира пешкира само защото

просто Иван е, или просто „защото така !“…

 

Даже денят да започва с виц новините,

лошото  винаги знае когo да причака,

пак има кой да направи с тяло прикритие,

и да запази от уроки нечия стряха.

 

Само се моля за здраве в сивите делници

и нека Господ закриля напуканата душа...

Как иначе ще пълня гърлата на гладните

и как ще раздавам за сливи добро на света.

 

Трябва…

© Иван Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??