Тръгна си...
А тук е празно.
Остави ме така сама.
Стоя и взирам се във пустотата
Потънала във мисълта.
И няма, няма да забравя
Мига, във който те видях,
И сякаш мъничко ти поостана..
И на прага те изпратих пак.
Боли ме. Кой ли би очаквал?
Но беше приказка една..
Започваше щом падне мрака
И свършваше на сутринта.
--
Усещах..
Музика, кафе... и топлина.
Но само миг и всичко рухна..
Празно е сега.
Любов ли беше?
Или друго?
И струваше ли си греха..
Нима е грях да спреш и да се стоплиш,
Щом усетиш в мрака топлина?
И някак иронично свърши,
С усмивка, просто „ей така“,
Но прощалната целувка..
Ще напомня плахо за страстта.
--
Изпиваше ме с поглед..
На безкраен, топъл океан
А аз потъвах бавно в него..
Няма връщане оттам.
Казват, хората минават и си тръгват,
Оставят и понякога следа
След теб остави ти пътека,
По нея мога да вървя.
Дали не искам да се върнеш?
Но не ще е нашата съдба..
Така е, но копнея пак да ме прегърнеш
И в усмивката ти да се потопя.
Да пием пак еспресо сутрин рано,
Да хапнем паста по обяд,
И накрая на деня да кажем..
„If today was your last day, we made it count!”
© Велислава Все права защищены