6 дек. 2009 г., 19:12

Твоят ден 

  Поэзия » Другая
908 0 20

Нищо, че със друго име си дарен,
Свети Никола  нека да те пази,
на неговия ден  си ти роден,
със пламъка си факли за да палиш.

Светецът, покровител на водите -
на  езера,  реки  и  морска  шир,
сам властвал,  укротявал е вълните,
рибарите да пази, да  им носи мир.

А теб призвал е злото да прокуждаш,
бури да омайваш с поглед  благ.
В душите светлината да пробуждаш,
със фар да осветяваш всеки враг.

Свети Никола лоцман ще ти бъде,
през рифове подводни и скали,
той  учи те на кея как  да стъпиш
и руля сам  съдбовен да въртиш.

Лодката  житейска  да  заплава,
прорязвайки  вълните като с нож.
С кил насочен, не към власт и слава,
а към брега на...  чистата любов.

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??