8 сент. 2009 г., 21:48

Твоят ден рожден 

  Поэзия
661 0 1

В красотата на зимата снежна,

тогава, когато ти си роден,

пропътувах безброй километри с надежда,

за да ти кажа "Честит рожден ден!"

 

Но тогава ти от света ме отрече.

Далече някъде от мен се скри.

На безкрайна тъга ме обрече

и аз се давех в океан от сълзи.

 

А градът наоколо бе побелял,

но в душата ми мрак и тъма.

Първият сняг току-що бе завалял,

но не се зарадвах на това.

 

Стоях унила на онази автогара.

Градът беше чужд, беше пуст.

Нервно палех цигара от цигара

и тъжно чаках моя автобус.

 

Светът се разпадна и всичко рухна,

а исках да празнуваш твоя празник с мен...

Свещичките от тортата внезапен вятър духна...

Завинаги ще помня този ден!

© Катерина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??