11 мая 2021 г., 08:46

Твърдо за и против 

  Поэзия
363 0 0

 

То бяха кюлчета от злато,
то бяха пачки в чекмедже...
Наричаха ги компромати...
Отричаха, че е менте... 

 

А колко видни далавери
се криеха зад тоя фарс...
Парламентарните авери
са твърдо за и против Марс. 

 

И като в баснята позната -
един народ на три страни
се мъчи да спаси колата,
а пък колата не върви. 

 

Е, как? Като торта́ е тежка,
а и посоките са три!
Крилов измисли тая смешка.
В смеха сме аз и той, и ти. 

 

Че триединство е начало,
това е факт неоспорим.
Към опростачване изцяло
обаче всички, днес вървим. 

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??