2 дек. 2009 г., 02:03

Тя 

  Поэзия » Любовная
607 0 3

 

ТЯ

 

 

Морето често се къпеше в очите й.

Слънцето обичаше да се оглежда във тях.

В сърцето й пееха птиците

на целия свят.

 

А листата й бяха щедри пендари.

Не плачеха, усмихваха се есен.

Когато слана ги попари –

запяваха най-щедрите си песни.

 

Пък кожата й – януарска зима,

изтъкана с бяла нежна прежда,

като снежинка палава, неуловима,

мечтана, но несбъдната надежда.

 

Докоснеш ли я – тя ще се стопи

и ще се превърне във сълза,

в която тичат незасветили звезди.

За да светнат, те усмивката й чакат.

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??