23 февр. 2011 г., 08:57

Тя е... 

  Поэзия » Любовная
642 0 11

Любовта е фатална измислица.

Безсъница на поети.

От вълшебница или орисница

изпратена да ни свети.

 

Сто въпроса да впива в душата ни.

Да ни къпе в катрана на Ада,

да прониква във нашите атоми

без покой, без жал, без пощада.

 

Любовта е в телата ни сплетени,

във копнежа луд - още и още -

във милувката на ръцете  ни,

дала смисъл на нашите нощи.

 

Любовта е фатална безсъница.

Измислица на поети.

Тя е път и съдба. Светла съдница.

Обреченост. Допир с Небето.

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??