6 февр. 2023 г., 16:27

Тя, която ме стори на птица 

  Поэзия » Любовная
219 1 3

ТЯ, КОЯТО МЕ СТОРИ НА ПТИЦА

 

Тя отдавна живее без мъж.

Всяка вечер сама се прибира.

И на месец, на два по веднъж

у дома си ме кани на бира.

 

Мои стихчета щом прочете,

и зениците стават ѝ тъжни.

Много иска картофки соте

във зехтина за мене да пръжне.

 

Тя ми пуска Вивалди. И Григ.

И косите си връзва с кордела.

Тя е стон. Тиха болка. И вик! –

който нощем пронизва панела.

 

Боже, няма ли вече мъже? –

ме попита, огряна от горест.

И във рокля – екрю неглиже,

се облегна на своя прозорец.

 

Върху двете саксийки с цветя

зърнах нейната кротка сълзица.

Тя! – Жената, която слетя

в моя стих, и ме стори на птица.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??