Тя, Любовта... разпръсква надежди,
раздава усмивки и пръчици смях.
Щастливо момиче с бели одежди,
красиво развява букли от страст...
Омайва със думи, поднесени финно.
Докосва със нежност ранени сърца.
Прониква дълбоко в душите и чинно
подрежда във пъзел съдба до съдба.
Слуша внимателно чуждите драми,
разбиращо кима, подава ръка.
Приема сълзите, не само от дами,
и после превръща ги в чиста роса.
Прегръща със обич, целува магийно,
обгръща със бяла, добра светлина.
И стихове цветни рисува стихийно,
изгаря зли духове във тишина.
Танцува със ангели, пее и химни
в прослава на Бога, твори чудеса.
Тя, Любовта, е със чувства взаимни,
очакват я всички - обича света.
Художник: Ася Толедо
© Таня Мезева Все права защищены