12 дек. 2023 г., 11:50

Тя ми липсва 

  Поэзия » Любовная
235 2 6

ТЯ МИ ЛИПСВА

 

… навярно някой ден ще те намеря – едва ли ще е в цъфналата ръж,

ще те поканя нейде на вечеря! – да хапнеш с мен – един внезапен мъж,

Луната върху нас ще се облещи – тава калай, предадена за скрап,

ще ти запаля седем тихи свещи над сетния ми къшей черен хляб,

ще ветролейна русата ти грива, доде летя в Галактиките – вдън,

 

и ти ще бъдеш толкова красива! – Жена, слетяла в моя стих и сън,

ще ми се сънят светлите ти рокли, дъхът на твоя крем и руж и грим,

със теб живея в къщичка без покрив! – дано из Рая някой ден летим.

Прощално ще ти милна тихо клипса и нейде си след миг ще отлетя.

Жена, която истински ми липсва! – но някой ден ще бъде моя Тя.

 

11 декемврий 2023 г.

гр. Варна, 19, 05 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??