12 авг. 2008 г., 06:21

Тясна пътека 

  Поэзия » Другая
576 1 5
Тясна пътека

Човекът видя светлина,
протегна копнееща ръка,
а ръката лъчите спря,
сянката роди тъмнина.

В мрака - изгубен човека,
отрони горчива сълза,
сълзата направи пътека,
тясна пътека за мъдростта.

И вече знае човека,
че не може да улови светлина,
че светлината е душата му лека,
а тъмнината е тежката му ръка.

© Алекс учо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??