Aug 12, 2008, 6:21 AM

Тясна пътека 

  Poetry » Other
575 1 5
Тясна пътека

Човекът видя светлина,
протегна копнееща ръка,
а ръката лъчите спря,
сянката роди тъмнина.

В мрака - изгубен човека,
отрони горчива сълза,
сълзата направи пътека,
тясна пътека за мъдростта.

И вече знае човека,
че не може да улови светлина,
че светлината е душата му лека,
а тъмнината е тежката му ръка.

© Алекс учо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??