23 окт. 2015 г., 10:06

Тъжен сонет 

  Поэзия » Другая
340 0 2

Тъжен сонет

 

Защо късметът все те подминава

или върти на празни обороти -

сама да се приспиваш във леглото

с въпроса: ”Утре как ще оцелявам?”

 

Работиш като кърт, до изнемога,

обирала обиди и шамари -

живот като в чакалнята на гара

Безпътица” със коловози много.

 

Изправяш срещу делника нацупен

духа си здрав, ината непречупен

и чакаш Той да дойде отдалече -

 

в живота му да грейнеш като цвете,

омайващо със чар и плам сърдечен,

и да забравиш, че била си клета.

© Владимир Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Разбихте ме с този стих! Напълно.
  • Този сонет ми звучи като молитва!!! Да бъде!!! Написана истина с много надежда!!! Много харесах!!!
Предложения
: ??:??