26 сент. 2013 г., 07:59

Тъжна луна... 

  Поэзия » Пейзажная
393 0 4

Тъжна луна...

 

Вятърът над облака увисна

и с внезапен порив залюля

слязлата над хоризонта ниско

вече понаядена луна...

 

Скочиха вълните незаспали,

опнаха в морето светъл път

и по него в тоя лунен залез

тръгна си нощта превила гръб...

 

Цялото очарование си тръгна:

сенките, вълшебствата и тя,

тъжната Луна, за да не срещне

прозата реална на деня...

 

Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??