23 янв. 2022 г., 14:34

Тъмата 

  Поэзия » Гражданская
519 4 7

Тъмата не е победила.
Светът е толкова красив.
Когато имаш тази сила,
опитвай докато си жив.

 

Върви и твоето е с тебе
от болката, до радостта.
За някого в света потребен
опитвай смело сутринта.

 

На обед с трудните пътеки
до оня непристъпен връх. 
Не е за всеки, не за всеки...
Опитвай до последен дъх.

 

А после в залеза заклещен,
между деня и вечерта,
опитай се да бъдеш честен
пред себе си и пред нощта.

 

И  как ще те обсеби мрака
веднъж делили с друг мечти.
Побързай, някой вече чака.
Опитай, можеш
само ти!

 

© Бисер Бойчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??