13 мая 2023 г., 09:51

Търкаляне на пътния кравай 

  Поэзия
345 2 4

ТЪРКАЛЯНЕ НА ПЪТНИЯ КРАВАЙ

 

... нали и аз търкалям си кравая, и вдигам вихрулици пътна прах,
взех да си мисля честичко за края на друмищата – дето ги вървях,
и кой бях в милиардния мравуняк, дали човек, или трошица хляб,
щурче, което къса седма струна, или мишле – в световния долап,
дали, додето своя брат съм хранил,
не съм оставил гладен своя враг,

 

превързах ли красивите му рани? – прегърнах ли го върху своя праг,
дали с надежда будя се по изгрев, че никого не ще споходи зло? –
и слънчицето всекиго ще близне! – нали при нас за обич е дошло,  
за този свят душата ми се моли – сълза ли бях, или вихрулка смях?
Аз бях Щастливец – в скърби и неволи –
търкулнато кравайче в шепа прах.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??