20 сент. 2011 г., 13:03

Търсачи на мечти 

  Поэзия » Другая
1008 0 15

Безцелен ден и ведра тишина.

Стоя спокойно в центъра на всичко.

В минутката  – събрана вечността…

А смисълът – във песента на птичка.

 

Планински хлад под нощното небе.

И хиляди звезди – а аз съм сам.

Безкрайното пространство ме зове.

Пристъпвам тихичко. Като във храм.

 

В душата ми се ражда светлина

И влива се в небесното море.

Опитвам се за теб да събера

Частичките от поглед на дете.

 

И всичко продължава – ден след ден.

Дори и да не вярвам на сълзи.

Ти търсиш себе си, аз търся мен.

Призвание – „Търсачи на мечти“…

© Йордан Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??