Каква е мойта цел в живота?
Защо ме питаш,
защо и отговор очакваш?
Това самата аз не зная,
защото съм търсачът.
Не вярвам в религии и чудеса,
не вярвам и в научните слова.
На търсенето аз се уповавам,
защото съм търсачът.
И от какво значение са думите
и във въпросите, и в отговорите?
Аз само търсенето оценявам,
защото съм търсачът.
В какво ще ме убедиш
и с какво ще ме сломиш?
Не чувам, няма да угасна,
защото съм търсачът.
Аз търся - за какво?
Аз търся - за къде?
Покоя не познавам,
защото съм търсачът.
© Марина Колева Все права защищены