Feb 10, 2010, 12:51 PM

Търсачът 

  Poetry » Phylosophy
765 0 0

Каква е мойта цел в живота?

Защо ме питаш,
защо и отговор очакваш?
Това самата аз не зная,
защото съм търсачът.

Не вярвам в религии и чудеса,
не вярвам и в научните слова.
На търсенето аз се уповавам,
защото съм търсачът.

И от какво значение са думите
и във въпросите, и в отговорите?
Аз само търсенето оценявам,
защото съм търсачът.

В какво ще ме убедиш
и с какво ще ме сломиш?
Не чувам, няма да угасна,
защото съм търсачът.

Аз търся - за какво?
Аз търся - за къде?
Покоя не познавам,
защото съм търсачът.

© Марина Колева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??