11 дек. 2020 г., 22:12  

Търсех те... 

  Поэзия » Любовная
1038 1 10

С години чаках да те срещна... 

Търсех те... 
в изгрева, 
в синевата океанска, 
в гората зад дърветата... 
Фиаско!
Търсех те... 
в листата есенни 
и сред падналите кестени,
дори в мъглата сива... 
Търсех те... 
в светлината на лунните нощи
и в мрака на светлия ден, 
и в капките дъжд по паважа. 
Исках просто, просто... частица от теб... 
... 
А ти се появи в земя далечна, 
някъде от запад, носещ залеза в ръка. 
Години ми отне, за да те срещна... 


С горящите огньове... допиши стиха... 

© Есенен блян Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??