9 сент. 2016 г., 19:52

Търсих... 

  Поэзия » Любовная, Философская
592 0 1

 

 

Търсих как да избягам от живота

без да искам или нарочно не живеех.

И тогава се запознах с нея.

Помислих си в началото, че е моето бягство,

но после осъзнах, че е мой покров, покрив и дом...

и не вярвах в това, мислих, че е само миг...

Ох! Сега знам, че не бях прав,

тя не е само миг, но е единствена

и е всеки един миг истински живот...

И чак сега разбрах, че тя е самия живот

преоблечена без дрехи в моята сродна душа
която дойде при мен, представи се за любовта

и ми каза "Не се бяга от мен, не можеш вече! "...



 

© Николай Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??