Търся те в дните на утеха,
на скръбта, поникнала
в изсъхналата ми душа,
непомилвана с обич, само с надежда,
като саморасъл плевел,
поощрявана от ласкави ветрови думи.
Търся те в отминали дни
на кратък вопъл от притаено дихание,
а намирам само полъх
спомен от щастие.
И въпреки че зная - няма да те открия
ни в минали страсти - неизстинали,
оставили бегли аромати от сладостта ти,
ни в бъдещи мечтания - нереални,
реални остават отново страдания.
03.07.2009
© Люси Все права защищены