20 мар. 2021 г., 14:15

У дома 

  Поэзия
682 1 4

Пролетта е красива и под твоята стряха,

там сред блока панелен със сиви стени.

Снощи брат и сестра на дивана заспаха,

уморени от филми и с настолни игри.

 

Замириса на бухти, топла супа и пиле,

мама днес отговаря, няма вече „Мълчи“.

Куп задачи приключи, даже има и сили

да разказва, целува, просто с тях да лежи.

 

Татко също е вкъщи, гледа някак угрижен,

но споделят си с него чисто детски мечти.

Разпиления смисъл всеки пробва да ниже,

а под детските длани и панелът цъфти.

© Богдана Калъчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??