28 нояб. 2017 г., 22:10  

Убиец на души 

  Поэзия
358 1 2

Убиец на души

 

Ти винаги си бил добър артист.
И ни за миг във теб не се съмнявах.
Разбрах, че си завършен егоист.
Лъжите, изневерите – прощавах.

 

Обичах погледа ти. Тембърът ти плътен
не ми подсказваше, че имаш задна мисъл.
Оказа се съвсем нечистоплътен.
И в истинския, и преносен смисъл.

 

Дали поне за миг, се питам, всъщност
си осъзнал огромното си его?
Дали понякога не осъзнаваш,
че ти отдавна си се слял със него?

 

Хиената, когато умъртвява
случайна жертва, първо я душѝ.
Ти си жесток. И се отъждествяваш
с крадец. И със убиец. На души.

© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Павлина. Ще направя корекцията.
  • Уоу! Така като чета, май е убиец на сърца г-н Лирическия... Харесва ми с какъв замах е написано, звучи като изживяно...
    И само едно предложение:
    ”Лъжите, изневерите - прощавах.”
    За да не се губи ритъма.
Предложения
: ??:??