2 февр. 2010 г., 11:10

Убита роза 

  Поэзия » Любовная
1631 0 11

За нея той откъсна роза дива,
подаде я с очакващи очи,
а розата, от всички най-красива,
заби в плътта му парещи бодли.

От болка кървава се сви сърцето
на влюбения до полуда нежен мъж
и с трясък скъса се на две небето,
сълзи прикрило в капки дъжд...

А тя с бездушен поглед го отхвърли,
обърна гръб, обвита в суета,
и розата му мъртва с жест захвърли,
душата му запрати в самота...

И капка кръв се стече по листата,
от нож, забит във мъжкото сърце,
а някъде високо над мъглата
ридаеше раненото небе...

© Дида Христозова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??