2 нояб. 2010 г., 21:14

Училището за стомашни меченца 

  Поэзия » Любовная
793 0 1

По-добре да си го кажем, любима:
Не се получава толкова добре,
любов може би няма, химия има,
ще сработим за седмици поне.
Ще се сблъскваме в стени поредни
и няма да сме си на местата,
а най-лошо би било следното -
ти, аз и с нас и самотата.

Кого ще лъжеш?
Ако искаш да се омъжиш,
някой друг да вържеш
и мен, да не се сърдиш,
просто си тръгни за вкъщи,
да, добре, остани си същата,
няма да се тревожа за глупости,
дали ще са черните или русите,
все бели и кавги и проблеми,
все фантастики в реално време,
все твоят поглед, насочен към мене,
и след този скандал пореден
си тръшваш вратата драматично,
замяташ си косата артистично
и с войни психологически
пак се връщаш на училище...

По-добре да си го кажем, любима:
Няма да издържим така дълго
и любов да няма, секс пак ще има,
но ще има при нас и залъгване...
Ще бъде удоволствие понякога,
но нямай за повече претенции,
както все се получава някак си:
"любовта я изядоха меченцата..."

Кой ще ти повярва?
Вместо думата "Трябва",
използвай нещо по-радостно,
аз ще съм някъде наоколо,
училището ще гледам отвисоко,
защото вече ще си знам урока...

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??