=====
Не мога да се меря със слънцето,
не се меря с лъчите му жарки.
Но съм огнена! Докосни ме по тъмно -
ще танцуват по мен нестинарки...
Не се меря и с лудия вятър среднощен,
дето срива горите до клони.
Но съм силна! Щом те нося в себе си още,
а от мен и сълза не се рони...
Бих преплувала всички морета - безпътно,
и в тях до безкрай да се скитам!
Но в миг ще потъна, като немощен смъртен,
в двете сини петна... на очите ти!
---------
© Станислава Все права защищены