14 мая 2007 г., 23:30

Уморена от дъжда 

  Поэзия
538 0 4

Уморена от дъжда,
пролял се в сърцата,
бягам боса в нощта,
пренебрегнала гордост и театър.


Пуст е моят път без теб,
няма я сладко-горчивата наслада.
Няма го задъхания грешен миг,
няма те - в сърцето зее яма...


Дълго страдах аз по теб,
защото сляпо вярвах на лъжите.
Но не си виновен ти пред мен,
че аз съм толкоз искрена и чиста.


Откопчах се от гнева
и оковите на самотата.
С гордо вдигната глава,
тръгвам да търся нов вятър.


По пътя ще следя
няма ли го ТОЙ сред тишината.
Да зарови пръсти в къдравата ми коса
и да вдишаме аромата на листата.
 

© Гергана Савова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??