2 окт. 2020 г., 15:46

Униженията на бедните хора 

  Поэзия » Гражданская
274 0 0

Аз хората бедни обичам

и за тях силно страдая,

виждам съдбата им трагична,

на униженията им няма го края.

 

Обещаваха им правда, рай,

пролет и слънчеви дни,

но вместо лъчи и май -

системата гледа да ги унизи.

 

Затуй борете се, хора, за права,

и вие имате достойнство и чест,

нека и за вас има светла съдба,

затуй излезте и вие на протест.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??