22 нояб. 2011 г., 01:33

Управлявам страната 

  Поэзия » Гражданская
739 0 2

Къде ще започне войната -
аз избирам и всички жертви,
и в главата съм на всяка,
единиците да са непотребни.
Въжето за бесилки сложете,
да има в тях доза страх,
не искам предателство от поети,
не искам от журналистите смях!
Цели армии от коли и заводи,
една дълга река от много човеци,
и ако един призрак тук броди,
тогава вие границите махнете!
На нас не ни трябват облаги,
а всичко, що не се купува с пари,
на везните душата си слагам,
за да видим и тя колко тежи.
И ако нещо след назе остане -
значи все пак спечелили сме войната,
и след разрушенията странни,
аз пак ще управлявам страната!

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • !!!!
  • ...на везните душата си слагам...
    Колко щеше да е добре, ако такива поетични души управляваха..
    Поздравления за будната гражданска съвест и за смелостта, Таня!
Предложения
: ??:??