18 апр. 2022 г., 08:41

Усещам те в черешовия цвят 

  Поэзия » Любовная, Другая
589 5 12

    Усещам те в черешовия цвят -

в листенцата с префинна белота.

И лек ветрец разпръсква аромат

опивайки душата с нежността.

 

    В листенцата с префинна белота

съзирам твоя лик - и не в представа

усмивката ти топла с красота

живота в пролет свежо обновява.

 

    Съзирам твоя лик - и не в представа

очите ти излъчват добрина,

че в погледа лазурен пак изгрява

надеждата от приказна страна.

 

    Очите ти излъчват добрина

и по- богат с любов е този свят.

Повярвай... в мен е истина една -

усещам те в черешовия цвят.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Каква е любовта кокотка!
От облак сънен пада сняг.
Петел с напудрена походка
предлага на кокошка брак.
От облак сънен пада сняг. ...
  510 
Сакурите под слънцето цъфтят,
докосват и самите небеса.
Възкръсва умореният ни свят.
Великден иде! Вярвай в чудеса!
Докосват и самите небеса, ...
  307  10 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??