21 нояб. 2008 г., 19:27

Усещане за зима 

  Поэзия » Другая
744 0 8
Пътечка малка в старата гора,
забравена и пуста от години.
Тук няма радост, няма и тъга.
А само тишина. И бяла зима.

Вървя след нея в падащия сняг,
оглеждайки се за прикрити знаци.
Смрачава се. И в сивия сумрак
си шепнат тихо горските елаци.

Снегът се сипе в гаснещия ден
и нейните коси обагря в бяло.
Блести ледът в изстиващия клен.
Пред него тя се спира. Огледало...

Стоя и гледам. Нейното дихание
държи ме в плен, не мога да отмина.
В очите и - полярното сияние...
Безмълвен ден в настъпващата зима.

© Йордан Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??