Във ехото на грешните си избори,
аз чувах как проплакваше съдбата ми.
Не виждах хоризонт за ясни изгледи,
а камо ли - спокойствие в душата...
Размахваха ми пръсти назидателно,
родените под блясъка на злато.
Обсипваха ме с жлъчни прилагателни.
(Бездушните броя ги за сакати.)
Злопаметно присмиваше се времето
на моите отчаяни решения -
да давам със надеждата да взема,
но тъй не заживях в самовнушения...
А днеска ми завиждат за усмивката,
но никой не попита колко струва -
какво е да повярваш, че щастлив си,
когато сам от себе си изплуваш...
Когато вместо пустош - зеленеят
разлистените чувства във пейзажи,
които с мъка напоявах, да узреят - родили се от блянове миражи...
Понякога се вслушвам в тишините си
и чувам онзи шепот на съдбата.
"Благодарна съм за всички многостишия!
Най-много, че не плача за душата ти..."
©тихопат.
Данаил Антонов
07.07.2024
© Данаил Антонов Все права защищены
и чувам онзи шепот на съдбата.