28 окт. 2022 г., 06:49

Усмивка и тъга 

  Поэзия
280 1 4

И ми е звездата в мрака,
и най-непрогледната тъма.
Спасението, дето чакам
и проклятие, избрала го сама.

И ми е сладостта в сърцето,
и горчилката, заседнала в гръдта.
Най-красивият спомен по момчето
и най-грозната истина за мъжа.

И ми е щастието в дните,
и най-страшният кошмар в нощта.
Най-тъжният поглед в очите
и усмивката в моята душа.

 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??