28 мар. 2012 г., 02:49

Усмивка, сълза и аплаузи 

  Поэзия » Другая
779 0 7

                           27 март – Международен ден на Театъра

 

Чужда кожа, силен грим, щура прическа...
От себе си бягаме. Зрителят тук си почива.
В гърлото делничен залък – сива гротеска...
Не спим, в своите роли без грим се откриваме.

И понякога дълго се губим сред „защо и кога?”
А „защо и кога?” будят още сложни въпроси,
будят смях неистов, абсурди, но и често тъга...
Всичко е тук, пред кулисите, и е толкова просто.

Защото във всеки е скътана болка – без дъно,
защото животът е между два дъха – цигарена пауза.
Когато потънем във „другите” с нерви опънати,
намираме смисъла във усмивка, сълза и аплаузи.

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??