7 авг. 2009 г., 13:19

Уста и нос (басня) 

  Поэзия » Юмористическая
821 0 6

Уста и нос

 

Носът получи за задача

съвет устата да даде,

дали го бива буламача

и става ли да се яде:

– Кажи ми, нос, какво реши?

Това храна ли е, или...?

Носът подуши и попита:

– Какво ти казаха очите?

– В тон отвърнаха и двете,

че е кич при цветовете.

– Цветовете не познавам,

но, да знаеш, аромата

за воня го обявявам.

След съветите устата

прецени, че буламача

                                                        и вкусът не ще го тачи.

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??